Werkwijze

Ik werk vanuit een holistische benadering en behandeling. Deze menskundige behandeling is niet alleen voor het herstel maar ook voor de vol- en gelijkwaardigheid van de deelnemer, gekenmerkt door aandacht en tijd. De cliënt zal in alle vrijheid kunnen kiezen voor een bepaalde behandeling, waarna afgestemd wordt op het individuele probleem. De gekozen behandeling kan bestaan uit verschillende methodes zoals o.a. hypnotherapie en EFT - Emotional Freedom Technique.

Deze kunde en behandelingen wil ziekte en gezondheid in een groter en breder perspectief plaatsen. Maar hierdoor wil ze niet de reguliere geneeskunde negeren, omzeilen of vervangen. Het gaat dus om de eenheid van lichaam, ziel en geest, en niet om het verschil. Daarom is een behandeling, voor een herstel van het evenwicht, eigenlijk geen kwestie van natuurgeneeswijze maar meer een vorm van een “menskundige behandeling “.

Allereerst nodig je uit waarbij we een pre-talk waarbij ik uitleg wat ik doe en hoe we samen te zullen werk gaan. Vervolgens voeren we een intake gesprek en lopen we samen door een vragenlijst. Met de antwoorden krijg ik een duidelijk beeld over o.a. wie je bent, je welzijn, gevoelens, wat er zich afspeel(de)t in je leven en natuurlijk je uiteindelijke hulpvraag. Indien er meerdere sessies noodzakelijk zijn maken we samen een werkplan - plan van aanpak - voor de totale behandeling.

Na het op zoek gaan van de werkelijke oorzaak zal er ook een beroep worden gedaan op het zelfgenezende vermogen van de cliënt. Niet alleen lichamelijke maar ook de geestelijke aspecten spelen een rol van betekenis voor het ontstaan, ziekte en genezing. Het genezen kan worden gezien als een proces van weer opnieuw een geheel te worden.

De pre-talk, intake en behandelingen vinden bij mij thuis plaats. Ik zorg voor een prettige en vertrouwde sfeer waardoor we rustig kunnen werken.

Indien u een afspraak maakt gaat u automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

The unconscious mind is decidedly simple, unaffected, straightforward and honest. It hasn’t got all of this facade, this veneer of what we call adult culture. It’s rather simple, rather childish. It is direct and free.

Milton H. Erickson