EFT - Emotional Freedom Technique

EFT (vaak bekend als Tapping of EFT Tapping), is een universeel hulpmiddel voor genezing dat indrukwekkende resultaten kan opleveren voor fysieke, emotionele en prestatieproblemen. EFT gaat ervan uit dat ongeacht welk deel van je leven verbetering behoeft, er onopgeloste emotionele problemen in de weg zitten. Zelfs voor fysieke problemen, chronische pijn of gediagnosticeerde aandoeningen, is het algemeen bekend dat elke vorm van emotionele stress het natuurlijke genezingspotentieel van het menselijk lichaam kan belemmeren.

In veel gevallen kan EFT direct worden toegepast op fysieke symptomen voor verlichting zonder enige emotionele bijdragers te onderzoeken. Echter, voor de krachtigste en langdurigste resultaten met EFT, verwachten we dat we gerelateerde emotionele problemen kunnen identificeren en aanpakken.

Het uitgangspunt van EFT omvat ook het begrip dat hoe meer onopgeloste emotionele problemen je kunt oplossen, hoe meer vrede en emotionele vrijheid je zult hebben in je leven. De procedure voor persoonlijke vrede is het hulpmiddel dat u nodig hebt om daar te komen ... beperkende overtuigingen kunnen verdwijnen, persoonlijke prestaties kunnen stijgen, relaties kunnen gedijen en een levendige fysieke gezondheid kan de uwe zijn. Als we realistisch zijn, heeft iedereen op deze planeet op zijn minst een paar emotionele problemen die hen weerhouden van puur, grenzeloos geluk.

EFT werkt door op de energiepunten te kloppen met de vingertoppen waardoor levensenergie in het lichaam stroomt (meridiaanpunten) om blokkades op te heffen. Deze specifieke energiebanen of meridianen helpen de energiestroom in balans te houden om uw gezondheid te behouden. Een onbalans in de energiestroom kan ziekte tot gevolg hebben. Het kloppen met de vingertoppen op deze meridiaanpunten heft de blokkering op, waardoor de pijn of het leed wordt opgeheven.

Acupunctuur gebruikt naalden om energiepunten te (des)activeren waarbij EFT alleen met de vingertoppen klopt op de energiepunten. Er wordt geklopt op verschillende energiepunten op het hoofd, hand, sleutelbeen en onder de arm.